Belépés
Egy tészta - négy torta
... a papírt óvatosan levesszük, hogy a szép forma megmaradjon.


Magyalleveles díszítés

Magyalleveleket (krisztustövis) gyűjtünk, megmossuk, és megszárítjuk. Olvasztott csokoládéba és fehér csokoládéba mártjuk a leveleket vagy kis ecsettel bevonjuk a krémekkel. 20 dkg olvasztott csokoládét és 10 dkg tejszínt simára keverünk, és ezzel a torta tetejét és szél...
Sacher-torta
... meleg, de nem lobogó vízgőz felett habosra keverjük, addig, míg az alapanyag méretének háromszorosát kapjuk. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a liszt-kakaó elegyet, majd az előzőleg megolvasztott vajat. A krémet kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és közepesen meleg sütőben másfél óráig sütjük. Kivesszük a formából, kihűtjük, majd két lapra vágjuk. A tejszínt a porcukorral és...
Sacher-torta
... sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 ek. kakaó, baracklekvár, 30 dkg tortabevonó étcsokoládé, rum, olaj

Elkészítése:

A vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, 20 dkg cukrot, egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Egyharmadát a masszához keverjük, a többit óvatosan adjuk hozzá úgy, hogy a s...
Hi
... keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzáöntjük a szobahőmérsékletúre hűtött olvasztott csokit. A lisztes keveréket hozzáadjuk a csokis masszához, és simára keverjük. A csokidarákat belekeverjük a tésztába, majd a muffinformákba kanalazzuk: mindegyik formát 2/3-ig töltjük meg...
Csokiimádóknak!
... megolvasztjuk (au bain marie).
A lisztet elkeverjük a cukorral, vaníliáscukorral és sóval.
Hozzákeverjük a 3 tojást úgy, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk.
Hozzáadjuk az olvasztott csoki-vaj keveréket.
Tepsibe öntjük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, utána pedig kockákra vágjuk.

Főleg igazi csokiimádóknak aján...
Tejszíncsókos torta
... sebességen 5 percig verjük, míg világos és krémes állagú lesz. Levesszük a tűzről, és még 10 percig verjük. A lisztet, a kakaót és az élesztőt tálba szitáljuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát 23 cm átmérőjű, kivajazott, liszttel kihintett tálba öntjük. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kész, a formából rácsra borítjuk, majd...
Istenek eledele: a csokoládé
... gömbölyű piskótát készítünk elő, és egy tálcára teszünk a krémből, majd befedjük a piskótával; erre ismét krémet, piskótát helyezünk. Kúp alakúra formázzuk! Másnap tejszínnel bevonva és olvasztott csokival díszítve tálaljuk.

Csokis muffin (12 db)

Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 4 teáskanál baracklekvár, 3 evőkanál narancslé...
Népszerű tortamatuzsálem
... dkg cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Habbá verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral, és gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Először az olvasztott csokit keverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal jól eldolgozzuk benne a lisztet. Mérsékelt tűzön készre sütjük. A kihűlt tortát három lapba vágjuk, mindegyiket megkenjü...
Csokoládé! Ez az igazi jó!
... hevítés hőfokától és a keverés tartamától függ. (Amikor a svájci Milka Szlovákiában akarta csomagolni a híres terméket, hatalmas csokoládéblokkokat szállítottak ide, amelyeket nálunk olvasztottak és öntöttek formába. De más lett az íze, mint a hazainak, ezért az egész gyártási folyamat visszakerült Svájcba.)
Hódító útjára a barokk korban indult, de még mindig italként. Angliá...
Édes sütemények bűntudat ....
... majd kókuszba és isteni lett.

Light baracktorta (2)
3 tojásfehérjét felverek habnak, majd egyenként belekeverek 3 tojássárgáját géppel, és 10 dkg fruktózt. 7 dkg olvasztott margarin jön még bele, és 10 dkg Graham liszt. Olajozott lisztezett gyümölcstorta sütőben megsütöm, míg barna lesz. Körbevágom, és még forrón kiborítom. Míg hűl, addig csináltam fél l tej...
Pár torta recept
... teste és a feje. Tejszínhabbal rajzoljunk fátylat a fejére, csipkét a szoknyájára.


Gesztenyetorta
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 20 dkg cukor, 2 dl kefír, 10 dkg olvasztott RAMA, 1 csomag sütöpor, 30 dkg liszt, 25 dkg mélyhűtött gesztenyemassza (felengedve)
Hozzávalók a krémhez: fél liter tej, 3 kávéskanál cukor, 1 vanília- vagy tejszínízű pudingpor, 2...
receptek
... 15 dkg cukor. Mindezt rétestészta keménységűre gyúrjuk, öt részre osztjuk.
Krém:
6 dl tejet, 4 ek. lisztet sűrűre főzünk, 2 kanál vízben 20 ek. cukrot megpirítunk, 10 dkg olvasztott vajat adunk hozzá.

Mézes béles

Tészta:
1 egész tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral, hozzáadunk 3 dkg vajat, 2 ek. mézet, 5 ek. tejet, 1 kk. szódabikarbónát a t...
Sokféle MUFFIN


Répás muffin

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 alma
2 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 zacskó sütőpor


Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom, majd egy tálba reszelem. Fokozatosan hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport,...
Csokis-meggyes tortácska
... a vajat tegyük egy kis tálkába, majd vízgőz felett olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, egy csipetnyi sóval és a meggyszörppel. A tojásos habhoz keverjük az olvasztott csokit, majd szójuk hozzá a lisztet.

Hat szufléformát vagy kávés csészét vajazzunk ki, és liszttel szórjunk meg. Töltsük háromnegyedig a masszával. Mindegyikbe tegyünk 2-2 db meg...
Receptek
... cukor, lisztet teszünk bele. Hozzákeverjük a tejhez,majd felfőzzük.

%

ALVE

Hozzávalók:

2-ostyalap
200gr porcukor
100gr olvasztott méz
150gr vagdalt dió
1-citrom leve és reszelt héjja
2-tojásfehérje

ELKÉSZITÉS:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött to...
Angyalkás palacsintatorta
... töltelék legyen ismétlődően, addig, amíg kb. 7-8 cm magas tortát nem kapunk. A tetejére és az oldalára ráöntjük a maradék sódót, majd a sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón rátkenjük az olvasztott Milka csokit és rátesszük a marcipán angyalkát. Kókuszreszelékkel finoman díszíthetjük. Ezután csak annyit kell várni, amíg ehetővé hűl és mint a tortát cikkekre vágva tálaljuk. Másna...
Csokis madeleine
... étcsokoládé, darabokra törve,
7,5 dkg finomliszt,
fél evőkanál cukrozatlan kakópor, teaszűrőn átszitálva,
2 db tojás,
7,5 dkg cukor.

a tepsik előkészítéséhez olvasztott, langyos margarin,
a tálaláshoz porcukor.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kike...
Recep
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 tk őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsoki (Party tortabevonó
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt

Krém:
23 dkg vaj
12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
csipet só
20 dkg porcukor
2 dl ...
Alve
...
ALVE



Hozzávalók:

2 db ostyalap

20 dkg porcukor

10 dkg olvasztott méz

15 dkg vagdalt dió

1 db citrom leve és reszelt héja

2 db tojásfehérje.



Máz:

10 dkg főzőcsoki

5 dkg margarin.



Elkészítés:

A tojásfehérjé...
Epres túrókrémes torta
... zselatinos tejszín. Az epret kis darabokra vágni és lazán a kész krémhez keverni. A csokit vízfürdőben felolvasztani. Az alsó tortalapot megkenni krémmel, majd rá a következő lap...
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: Sokféle MUFFIN, Milka Szlovákiában, papírt óvatosan, szép forma, leveleket vagy, torta tetejét, alapanyag méretének, liszt-kakaó elegyet, előzőleg megolvasztott, krémet kivajazott, vajat habosra, olvasztott csokoládét, masszához keverjük, többit óvatosan, szódabikarbónát összekeverjük, tojásos keverékhez, lisztes keveréket, csokis masszához, csokidarákat belekeverjük, muffinformákba kanalazzuk, lisztet elkeverjük, olvasztott csoki-vaj, élesztőt tálba, olvasztott vajat, formából rácsra, tálcára teszünk, tojások sárgáját, maradék cukorral, olvasztott csokit, kihűlt tortát, keverés tartamától, svájci Milka, híres terméket, egész gyártási, barokk korban, almát meghámozom, tálba reszelem, vajat tegyük, csipetnyi sóval, tojásos habhoz, tojásfehérjét kemény, oldalára ráöntjük, maradék sódót, sütőben aranysárgára, olvasztott Milka, marcipán angyalkát, tortát cikkekre, tepsik előkészítéséhez, tálaláshoz porcukor, sütőt előmelegítjük, madeleine-tepsik horpadásait, kész krémhez, csokit vízfürdőben,
© 2013 TVN.HU Kft.