|
|
|
... a papírt óvatosan levesszük, hogy a szép forma megmaradjon.
Magyalleveles díszítés
Magyalleveleket (krisztustövis) gyűjtünk, megmossuk, és megszárítjuk. Olvasztott csokoládéba és fehér csokoládéba mártjuk a leveleket vagy kis ecsettel bevonjuk a krémekkel. 20 dkg olvasztott csokoládét és 10 dkg tejszínt simára keverünk, és ezzel a torta tetejét és szél... |
|
|
|
|
|
|
|
... meleg, de nem lobogó vízgőz felett habosra keverjük, addig, míg az alapanyag méretének háromszorosát kapjuk. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a liszt-kakaó elegyet, majd az előzőleg megolvasztott vajat. A krémet kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és közepesen meleg sütőben másfél óráig sütjük. Kivesszük a formából, kihűtjük, majd két lapra vágjuk. A tejszínt a porcukorral és... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 ek. kakaó, baracklekvár, 30 dkg tortabevonó étcsokoládé, rum, olaj
Elkészítése:
A vajat habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, 20 dkg cukrot, egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Egyharmadát a masszához keverjük, a többit óvatosan adjuk hozzá úgy, hogy a s... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzáöntjük a szobahőmérsékletúre hűtött olvasztott csokit. A lisztes keveréket hozzáadjuk a csokis masszához, és simára keverjük. A csokidarákat belekeverjük a tésztába, majd a muffinformákba kanalazzuk: mindegyik formát 2/3-ig töltjük meg... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megolvasztjuk (au bain marie).
A lisztet elkeverjük a cukorral, vaníliáscukorral és sóval.
Hozzákeverjük a 3 tojást úgy, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk.
Hozzáadjuk az olvasztott csoki-vaj keveréket.
Tepsibe öntjük, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, utána pedig kockákra vágjuk.
Főleg igazi csokiimádóknak aján... |
|
|
|
|
|
|
|
... sebességen 5 percig verjük, míg világos és krémes állagú lesz. Levesszük a tűzről, és még 10 percig verjük. A lisztet, a kakaót és az élesztőt tálba szitáljuk, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. A tésztát 23 cm átmérőjű, kivajazott, liszttel kihintett tálba öntjük. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kész, a formából rácsra borítjuk, majd... |
|
|
|
|
|
|
|
... gömbölyű piskótát készítünk elő, és egy tálcára teszünk a krémből, majd befedjük a piskótával; erre ismét krémet, piskótát helyezünk. Kúp alakúra formázzuk! Másnap tejszínnel bevonva és olvasztott csokival díszítve tálaljuk.
Csokis muffin (12 db)
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 4 teáskanál baracklekvár, 3 evőkanál narancslé... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Habbá verjük a tojásfehérjét a maradék cukorral, és gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Először az olvasztott csokit keverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal jól eldolgozzuk benne a lisztet. Mérsékelt tűzön készre sütjük. A kihűlt tortát három lapba vágjuk, mindegyiket megkenjü... |
|
|
|
|
|
|
|
... hevítés hőfokától és a keverés tartamától függ. (Amikor a svájci Milka Szlovákiában akarta csomagolni a híres terméket, hatalmas csokoládéblokkokat szállítottak ide, amelyeket nálunk olvasztottak és öntöttek formába. De más lett az íze, mint a hazainak, ezért az egész gyártási folyamat visszakerült Svájcba.)
Hódító útjára a barokk korban indult, de még mindig italként. Angliá... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd kókuszba és isteni lett.
Light baracktorta (2)
3 tojásfehérjét felverek habnak, majd egyenként belekeverek 3 tojássárgáját géppel, és 10 dkg fruktózt. 7 dkg olvasztott margarin jön még bele, és 10 dkg Graham liszt. Olajozott lisztezett gyümölcstorta sütőben megsütöm, míg barna lesz. Körbevágom, és még forrón kiborítom. Míg hűl, addig csináltam fél l tej... |
|
|
|
|
|
|
|
... teste és a feje. Tejszínhabbal rajzoljunk fátylat a fejére, csipkét a szoknyájára.
Gesztenyetorta
Hozzávalók a tésztához: 2 tojás, 20 dkg cukor, 2 dl kefír, 10 dkg olvasztott RAMA, 1 csomag sütöpor, 30 dkg liszt, 25 dkg mélyhűtött gesztenyemassza (felengedve)
Hozzávalók a krémhez: fél liter tej, 3 kávéskanál cukor, 1 vanília- vagy tejszínízű pudingpor, 2... |
|
|
|
|
|
|
|
... 15 dkg cukor. Mindezt rétestészta keménységűre gyúrjuk, öt részre osztjuk.
Krém:
6 dl tejet, 4 ek. lisztet sűrűre főzünk, 2 kanál vízben 20 ek. cukrot megpirítunk, 10 dkg olvasztott vajat adunk hozzá.
Mézes béles
Tészta:
1 egész tojást habosra keverünk 15 dkg cukorral, hozzáadunk 3 dkg vajat, 2 ek. mézet, 5 ek. tejet, 1 kk. szódabikarbónát a t... |
|
|
|
|
|
|
|
Répás muffin
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 alma
2 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 zacskó sütőpor
Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom, majd egy tálba reszelem. Fokozatosan hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport,... |
|
|
|
|
|
|
|
... a vajat tegyük egy kis tálkába, majd vízgőz felett olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, egy csipetnyi sóval és a meggyszörppel. A tojásos habhoz keverjük az olvasztott csokit, majd szójuk hozzá a lisztet.
Hat szufléformát vagy kávés csészét vajazzunk ki, és liszttel szórjunk meg. Töltsük háromnegyedig a masszával. Mindegyikbe tegyünk 2-2 db meg... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor, lisztet teszünk bele. Hozzákeverjük a tejhez,majd felfőzzük.
%
ALVE
Hozzávalók:
2-ostyalap
200gr porcukor
100gr olvasztott méz
150gr vagdalt dió
1-citrom leve és reszelt héjja
2-tojásfehérje
ELKÉSZITÉS:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött to... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltelék legyen ismétlődően, addig, amíg kb. 7-8 cm magas tortát nem kapunk. A tetejére és az oldalára ráöntjük a maradék sódót, majd a sütőben aranysárgára sütjük. Még forrón rátkenjük az olvasztott Milka csokit és rátesszük a marcipán angyalkát. Kókuszreszelékkel finoman díszíthetjük. Ezután csak annyit kell várni, amíg ehetővé hűl és mint a tortát cikkekre vágva tálaljuk. Másna... |
|
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé, darabokra törve,
7,5 dkg finomliszt,
fél evőkanál cukrozatlan kakópor, teaszűrőn átszitálva,
2 db tojás,
7,5 dkg cukor.
a tepsik előkészítéséhez olvasztott, langyos margarin,
a tálaláshoz porcukor.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és a madeleine-tepsik horpadásait kike... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
1 tk őrölt fahéj
6 db tojássárgája
13 dkg gőz felett olvasztott étcsoki (Party tortabevonó
6 db tojásfehérje
18 dkg cukor
13 dkg liszt
Krém:
23 dkg vaj
12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú!)
csipet só
20 dkg porcukor
2 dl ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
ALVE
Hozzávalók:
2 db ostyalap
20 dkg porcukor
10 dkg olvasztott méz
15 dkg vagdalt dió
1 db citrom leve és reszelt héja
2 db tojásfehérje.
Máz:
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojásfehérjé... |
|
|
|
|
|
|
|
... zselatinos tejszín. Az epret kis darabokra vágni és lazán a kész krémhez keverni. A csokit vízfürdőben felolvasztani. Az alsó tortalapot megkenni krémmel, majd rá a következő lap... |
|
|
|
|
|